Me shume se 40 perqind e mjekeve ambulatore, kane reagim negativ ne lidhje me pacientet obeze te cilet kerkojne t’i nenshtrohen nje vizite. Sipas mjekeve, te merresh me paciente te tille eshte vertete frustruese.

Keshtu thuhet ne nje studim te publikuar ne BMC Health Services Research. Kerkuesit e New York University School of Medicine, kane marre ne pyetje 399 pediater, psikiater, mjeke te thjeshte ne lidhje me raportet e tyre me pacientet obeze.

Gati gjysma e te pyeturve thane se ndihen ne siklet kur kane te bejne me paciente obeze. Ata jane me te veshtire dhe pavaresisht se kesaj kategorie iu kerkohet dhe iu ofrohen kura per te rene nga pesha, puna eshte tmerresisht e veshtire.

Top Channel