KQZ shqyrton Fierin

20/07/2009 12:00

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i eshte rikthyer edhe njehere ceshtjes se votave te qarkut te Fierit.

Pas numerimit te kutive te votimit te mbetura jashte procesit nga ana e KZAZ-ve lokale, KQZ shpalli se partia Socialiste fitonte nje mandat me shume ne kete qark, vendim qe u kundershtua nga ana e Partise per Drejtesi dhe Integrim qe synon te marre nje mandat deputeti ne kete qark.

Ne kete menyre kjo parti e cila mundi te fitoje nje mandat ne Vlore, ka ankimuar dhe ka kerkuar qe te shpallen te pavlefshme rezultatet e 4 qendrave te votimit ne kete qark. Keto qendra i dhane avantazhin Partise Socialiste.

Kerkesa e PDI ne Komisionin Qendror te Zgjedhjeve mbeshtetet nga ana Partise Demokratike.

Perfaqesuesit e kesaj force politike kane mbrojtur ne KQZ kerkesen per te shpallur te pavlefshme te pavlefshme votat e 4 qendrave te votimit.

Ato jane ne listen e qendrave te cilat u bllokuan per shkak te perplasjes mes komisionereve te majte dhe djathte.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve pasi degjimit te paleve pritet qe te marre edhe nje vendim ne lidhje me kete ceshtje. Qarku i Fierit, nje nga zonat me problematike ne zgjedhjet e fundit vazhdon te ngelet ne qender te vemendjes per shkak te ankimimeve te shmuta.

Top Channel