Muzika operistike ndihmon zemren

23/06/2009 13:35

T’i kushtosh disa momente nje vepre operistike te ben shume mire per zemren.

Alternimi i uljes dhe ngritjes se zerit ne vepra si p.sh “Nessun Dorma” e Puccini-t, duket se sinkronizon me mire te rrahurat e zemres, duke stimuluar sistemin qarkullues te marre veten shpejt pas infarktit apo iktusit.

Keto jane rezultatet e nje kerkimi te kryer nga shkencetaret e Universitetit te Pavias, te publikuar ne revisten “Circulation”.

“Rriten njohurite tona rreth perdorimit te muzikes ne mjekesine rehabilituese”, thote Luciano Bernardi, i cili kryesoi studimin.

Top Channel