Nje grup shkencetaresh kane zbuluar vetine kuruese te cajit jeshil ndaj leucemise ne fazen fillestare.

Epigalotekina eshte nje substance shume e rendesishme per te luftuar semundjen dhe ajo gjendet pikerisht tek caji jeshil. Studimi i publikuar ne “Journal of Clinical Oncology” udhehiqet nga hematologu Neil Kay. Sipas tij, kjo substance i shkaterron qelizat kancerogjene in vitro por edhe tek kafshet.

Gjate eksperimentimit tek 33 paciente, u dol ne perfundimin se dy doza ne dite nga 2000 mg jane te mjaftueshme per te luftuar semundjen. LLC eshte nje prej formave me te zakonshme te leucemise dhe per ta luftuar jane bere shume pak hapa perpara. Kjo kure nuk sherben per ta zhdukur semundjen por per te monitoruar zhvillimin e saj.  

Top Channel