Prage, gjoks falas ne kembim te punes per infermieret

26/05/2009 11:25

Operacion plastik falas per gjoksin, ne kembim te nje kontrate tre-vjecare pune si infermiere.

Ideja ka lindur ne nje klinike private ne Prage te Republikes Ceke, qe ne tre muajt e fundit ka pasur nje bum kerkesash. Kjo eshte menyra e duhur per te shmangur humbjen e personelit, ndersa shume infermiere kane braktisur vendin ne kerkim te pagave me te mira.

Drejtori i klinikes Iscar, Jiri Schweitzer ka shpjeguar se bonusi ofrohet per cdo nfermiere, qe pranon te firmose kontraten. Ato duhet te zgjedhin mes operacionit te gjoksit, ose te buzeve, kofsheve, apo barkut.

Nje operacion ne gjoks ne Prage kushton rreth 2600 euro. Nje tjeter perfitim per infermieret jane pese jave pushime, si dhe mesime te gjermanishtes. Vetem gjate vitit te fundit 1200 infermiere jane larguar nga Cekia per nje pune jashte vendit.

Top Channel