Studimi, edhe pushimet shkaktojne stres

23/05/2009 12:40

Pushimet ne kohen e krizes ekonomike jane bere stresuese, sipas nje studimi te fundit. Ndonese shumica e punonjesve thone se lene me kenaqesi zyrat per te pushuar, kthimi pas kesaj periudhe nuk eshte sic pritet.

Studimi i kryer ne SHBA tregoi se burimi me i madh i stresit eshte dita e pare e kthimit ne pune. Kete e mendojne 77 perqind e 2065 punonjesve te intervistuar me kohe te plote dhe te pjesshme. Edhe dita e fundit para largimit per te pushuar, mund te jete traumatike. Keshtu jane shprehur 44 perqind e te anketuarve.

Sipas studimit, punonjesit e rinj jane ata me te stresuarit kur nisen me pushime, duke qene se jane me te pavarur, ndersa te rriturit jane me te pergjegjshem per punen qe i pret me t’u kthyer.  

Top Channel