Kompani sllovene per fletet e votimit

23/05/2009 08:00

Kompania sllovene “Cetis” pritet te prodhoje 3.2 milione fletet e votimit per zgjedhjet parlamentare te 28 qershorit.

Vendimi pritet te konkretizohet nga drejtoria perkatese dhe ne ditet ne vijim do te behet publike. Menjehere pas rregullimit te listave shumeemerore nga subjektet politike, si dhe vendimit perfundimtar per modelin e fletes se votimit nga ana e anetareve te Komisionit Qendror te Zgjedhjeve. Nga regjistrimi i subjekteve politike ne kete institucion, rezultoi se numri i partive politike eshte me i madh nga çfare ishte parashikuar ne modelin fillestar te fletes se votimit.

Per kete çeshtje KQZ nuk ka marre ende nje vendim, por bashke me miratimin e listes perfundimtare te kandidateve do te zgjidhet edhe ky ngerç per te nisur procesi i prodhimit te fleteve te votimit.

Burime nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve konfirmuan se “Cetis” eshte kompania e perzgjedhur nga Drejtoria e Prokurimeve brenda ketij institucioni, pasi ne kete forme gjen terren edhe kerkesa e PS qe fletet te prodhohen jashte vendit. “Cetis” ka konkurruar edhe per zgjedhjet e pergjithshme te 2005, por ne ate kohe KQZ vendosi qe t’i jape kete te drejte kompanise “Ilar”, e cila prodhoi fletet e votimit per here te pare ne Shqiperi.

Top Channel