Australi, te rinjte inferiore per seksualitetin

22/05/2009 14:00

Australianeve u pelqen qe te flasin per seksin, po ne c’menyre? Tani eshte radha e zakoneve seksuale te te rinjve dhe edukimit te tyre mbi kete teme.

Nje sondazh i kryer te 450 te rinj ne Melburn, rezultoi se kjo gjenerate tenton te zbehe eksperiencat e saj seksuale dhe te mbivleresoje te te tjereve. Rreth 70 perqind e te intervistuarve, jane te bindur se miqte e tyre kane nje raport seksual me te mire, me te gjate dhe me te shpeshte krahasuar me ata vete.

Rezultatet jane publikuar ne te perjavshmen “Sexual Health”.

“Duhet te shohim me detaje dhe te kuptojme se sa ky kompleks inferioriteti influencon ne sjelljen e te rinjve”, u shpreh profesoresha Margaret Hellard, e Qendres Burnet Institute for Population Health.

Top Channel