BE jep alarmin per zhdukjen e biodiversitetit

21/05/2009 19:45

Bashkimi Europian jep alarmin per zhdukjen e botes shtazore ne kontinentin e vjeter.

Sipas te dhenave te fundit, jane ne rrezik zhdukje rreth 23 % e amfibeve dhe 21 % e zvarranikeve. Mesazhi eshte dhene per Diten Nderkombetare te Biodiversitetit qe kujtohet ne daten 22 maj.

Sipas te dhenave te mbledhura nga Bashkimi Nderkombetar per Konservimin e Natyres, 59 % e te gjithe amfibeve dhe 42 % e te gjithe zvarranikeve mund te zhduken brenda pak kohesh.

Pak vite me pare, BE vendosi si kufi vitin 2010 duke kerkuar qe brenda kesaj periudhe te ndalohej plotesisht humbja e biodiversitetit por komisioneri i BE-se per Ambientin, Stavros Dimas duhet te perqendroje me shume forca per kete qellim sepse aktiviteti njerezor po kthehet ne nje rrezik te madh per biodiversitetin. 

Top Channel