Japoni, celular me panele diellore

19/05/2009 10:55

Nje celular qe shfrytezon energjine diellore per t’u karikuar. Ky eshte modeli i operatorit te trete telefonik japonez “Softbank”, i cili ka prezantuar celularin e pare hibrid, qe eshte ne gjendje qe te rikarikohet permes paneleve speciale diellore.

Modeli i ri i pagezuar Solar Hybrid 936SH eshte prodhuar nga Sharp, nje kompani lider ne tregun boteror dhe do te hidhet ne tregun japonez kete vere me nje vlere prej 40 mije yen (300 euro me kursin aktual te kembimit).

Karakteristika kryesore eshte mundesia e karikimit nga energjia diellore permes paneleve qe ndodhen ne kapakun e celularit, te cilat mundesojne me 10 minuta qendrim ne diell, bateri te fuqishme per dy ore standby ose nje minute bisede.

Top Channel