Kina ndalon ndertimin e Parkut te pare te Seksit

18/05/2009 09:45

Autoritetet kineze ndalojne ndertimin e Parkut te pare te Seksit, qe ishte parashikuar te hapej ne muajin tetor ne Chongqing.

Ndertimi i tij eshte cilesuar vulgar dhe joedukativ. Mbyllja e kantierit dhe shkaterrimi i statujave gjigante, qe paraqisnin oranet gjenitale mashkullore e femerore, trupa te zhveshur dhe nje ekspozite te histories se seksit, u udherua pas vizites se nje perfaqesuesi te departamentit te reklamave.

Publikimi ne shtyp dhe website i fotove te statujave shkaktoi debat te ashper mes mbeshtetesve dhe kundershtareve te parkut. Nje nga ideuesit e tij shprehu heqardhjen per mbylljen, ndersa kundershtaret thane se zona turisitke Yangrenjie, do te ndertohet sic ishte pasashikuar.

Parku do te ofronte gjithashtu seminare per tekniken e seksit dhe marredhenieve te sigurta.

Top Channel