Ne ngerc hetimet per vrasjen e Xhindit

12/05/2009 17:55

Ndersa hetimet per vrasjen e deputetit socialist Fatmir Xhindi kane hyre ne diten e tyre te nente, ende nuk ka nje version zyrtar se cilat jane pistat me te peraferta mbi te cilat po kryhen verifikimet.

Ajo qe dihet zyrtarisht eshte se policia po vijon me shoqerimin e personave te shumte jo vetem nga vendlindja e deputetit, nga fshati Kurjan, por edhe nga Roskoveci.

Hetuesit po tregohen teper te rezervuar per te bere publike dyshimet e tyre, pavaresisht se jo zyrtarisht pohohet se ende nuk ka te dyshuar konkrete.

Por perkunder ketij qendrimi te Prokurorise se Krimeve te Renda dhe Policise se Shtetit, per ministrin e Brendshem Bujar Nishani, kjo ngjarje eshte zbardhur.

“Hetimet kane perparuar ne menyre esenciale dhe padyshim qe ne interes te ligjit dhe drejtesise, eshte nje ngjarje qe do te zbardhet shume shpejt”, deklaroi dje ne Kuvend Nishani.

Duke e marre si te vertete kete deklarate nuk dihet ende se perse, nese ngjarja eshte drejt zbardhjes, nuk ka akoma ndonje te ndaluar apo te dyshuar, apo akoma me tej as pista zyrtare.

Deputeti Fatmir Xhindi u ekzekutua ne 3 maj ne hyrje te shtepise se tij duke u kthyer nga fshati Kurian ku kishte qene oret e fundit te jetes se tij.

Pavaresisht pistave te shumta qe thuhen nen ze, asnjera prej tyre nuk konfirmohet, duke shenuar keshtu si rralle ndonjehere hetime sekrete dhe pa te dhena per publikun.

Top Channel