OBSH: Nuk dihet ende sa i rende eshte gripi

02/05/2009 18:10

“Ende nuk dihet deri ne cfare pike pandemia e gripit A eshte e rende”.

Deklarata eshte bere sot ne Gjeneve nga Michael Ryan, drejtor i Global Alert dhe perfaqesues i Organizates Boterore te Shendetesise.

“Rendesia e situates nuk eshte percaktuar ende”, ka pohuar Ryan, i cili ka bere dallime per situaten ne Evrope dhe ate ne Amerike.

“Per Evropen do te jete vendimtare se si do te shkojne gjerat ne ditet e ardhshme, ndersa persa i perket SHBA, nuk ka ende prova qe virusi te jete perhapur pertej Amerikes se Veriut”, ka saktesuar Ryan.

Perfaqesuesi i OBSH ka shtuar me tej se per momentin niveli i rrezikut mbetet ne 5.

Nderkohe, ne Meksike autoritetet shendetesore kane komunikuar per mediat nderkombetare se situata persa i perket gripit po shkon drejt stabilizimit.

Top Channel