Studimi italian; njeriu lind i lumtur

24/04/2009 14:10

Nje studim i shkencetareve italiane zbulon se njeriu lind i lumtur. Lumturia eshte ceshtje gjenetike, ndersa vetevleresimi dhe optimizmi kane baze gjenetike te njejte.

Studimi eshte publikuar ne revisten “Behavior Genetics” dhe eshte produkt i profesoreve te Universiteteve “La Sapienza” te Romes, “Bicocca” te Milanos dhe Universitetit te Stanford.

Kerkimi perfshiu 428 cifte binjakesh nje zigote dhe dy zigote, te moshave 23 dhe 24 vjec dhe perllogariti trashegimine e tipareve te konsiderueshme, qe kane qene 73 perqind per vetevleresim, 59 perqind per kenaqesine e jetes dhe 28 per optimzimin. Me fjale te tjera, aftesia per te jetuar mire trashegohet.

Top Channel