Kriza, bie pasuria e gjiganteve te muzikes

24/04/2009 11:55

Kriza ekonomike ka goditur edhe kengetare miliardere britanike si Paul McCartney, Elton John dhe Mick Jagger, pasurite e te cileve kane pesuar renie me 10 perqind kete vit.

Shifrat jane publikuar nga revista “Sunday Times”, qe harton cdo vit renditjen e me te pasurve. Shkak eshte bere renia e vleres se pasurive te patundshme, aksioneve dhe investimeve. Brenda nje viti te ardhurat e Elton John jane reduktuar me 26 perqind, nga 262 milione euro ne 195 milione.

Ish-pjesetari i “Beatles”, McCartney ka shenuar 12 perqind renie, ose 66 milione euro me pak. Mick Jagger, lider i “Rolling Stones” ka reduktuar kursimet ne 16 perqind, ose 211 milione euro.

Ne krye te listes se me te pasurve eshte renditur Clive Calder, ish-diskografi i di Britney Spears me 1,3 miliarde sterlina, ndersa spikat edhe emri i Judy Craymer, producente e filmit muzikor “Mamma Mia”, financat e se ciles jane rritur me 29%, ose 75 milione sterlina. Amy Winehouse, ka pergjysmuar fitimin dhe ka mbetur me 5 milione sterlina.  

Top Channel