Spam-et “mbysin” postat elektronike

09/04/2009 19:25

Posta elektronike eshte e pushtuar nga spam-et pasi rreth 97 % e saj eshte e mbushur me dergesa te rrezikshme.

Sipas raportit per sigurine informatike te Microsoft, posta e padeshiruar po i merr frymen perdite e me shume adresave e-mail ku dergesat farmaceutike zene 48.6% te kesaj sasie. Edhe pse Microsoft ka vendosur si prite sistemin Exchange Hosted Filtering, shumica e maile-ve “parazite” jane te demshem per adresat private.

Sipas te dhenave, ne cdo 1000 kompjutera, 8.6 prej tyre marrin viruse nga spam-et e postave elektronike. Sinjale alarmi ka dhene edhe Symantec qe thekson se 28% e te gjithe spam-eve vjen nga SHBA, e ndjekur nga Brazili me 9%, India 4 % dhe Kina 3%.

Dergesa te tjera te rrezikshme ne rritje jane edhe scareware, ose ndryshe software te rreme sigurie qe genjejne lehtesisht perdoruesit duke u maskuar si antiviruse qe duhen instaluar ne kompjuter.

Top Channel