Papa ne Afrike, kunder perdorimit te prezervativeve

18/03/2009 02:35

Papa Benedikti XVI ka refuzuar te lehtesoje ndalimin qe i ben Vatikani perdorimit te prezervativeve, gjate fluturimit te tij te pare si pape ne Afrike.

Ai fluturoi per ne Kamerun, ndalesa e pare e nje udhetimi qe perfshin edhe Angolen.

Sipas Kombeve te Bashkuara dhe Organizates Boterore te Shendetesise, Afrika Sub-Sahariane eshte nje nga zonat me te goditura nga virusi AIDS dhe HIV.

Eshte zhvilluar nje debat i ashper midis atyre qe mbrojne idene e perdorimit te prezervativeve i cili do te mundesoje ndalimin e perhapjes se semundjes dhe atyre qe jane kunder perdorimit te tij.

Papa Benedikti e ka bere gjithnje te ditur qendrimin e tij kunder kontraceptiveve te cilet sipas mesimeve tradicionale katolike, konsiderohen si “nje ndalim i qarte moral”.

Por ky ka qene pozicionimi i tij i pare zyrtar qe kur eshte zgjedhur ne krye te Vatikanit.

Megjithate per kete ceshtje ai ka mbledhur nje panel te perbere nga shkencetare dhe teologe te cilet do te diskutojne per te lejuar ose jo perdorimin e prezervativeve tek ato cifte te martuara ku nje prej partnereve eshte me virusin HIV.

Top Channel