Tibet, 100 mije te larguar ne 50 vjet

19/02/2009 17:45

Cdo vit nga Tibeti largohen per te emigruar per nje jete me te mire rreth 1500 persona, kryesisht te rinj adoleshente.

Ne 50 vitet e fundit, eksodi ka perfshire plot 100 mije persona dhe per t’iu ardhur ne ndihme femijeve emigrante, nje OJQ nderkombetare ka organizuar nje projekt per strehimin e tyre.

Sic raportojne mediat nderkombetare, projekti parashikon gjithashtu nje program shendetesor, edukativ dhe ushqyes per femijet tibetiane.

Top Channel