E papritur/ “Twitter” i jep goditje të fortë Aleksandër Vuçiçit

02/04/2020 17:55

WASHINGTON- Twitter tha të enjten se mbylli mijëra llogari të lidhura me Serbinë, Egjiptin, Hondurasin, Indonezinë dhe Arabinë Saudite.

“Transparenca është thelbësore për punën që bëjmë në Twitter. Sot, ne po azhurnojmë arkivin tonë të operacioneve të informacionit të mbështetur nga shteti me disa rrjete llogari të kohëve të fundit, të cilat ne kemi hequr nga shërbimi ynë,” tha faqja e mikroblogarimit.

Sipas njoftimit Twitter hoqi 2.541 llogari në një rrjet me qendër në Egjipt të njohur si El Fagr.

“Grupi i mediave krijoi llogari joautentike për të forcuar mesazhet kritike për Iranin, Katarin dhe Turqinë. Informacioni që morëm nga jashtë tregon se ai ishte duke marrë drejtim nga qeveria egjiptiane,” tha Twitter.

Sajti gjeti “shumë llogari joautentike” që hynin nga një gamë e vetme IP në Honduras, i cili ritregon shumë llogarinë e Presidentit Juan Jose Orlando Hernandez.

“Ne hoqëm 3,104 llogari kur u bë e qartë se një personel krijoi llogaritë e rreme në emër të qeverisë,” tha ajo.

Sa i përket Indonezisë, Twitter mbylli 795 llogari të rreme “duke nxitur përmbajtje nga faqet e internetit të lajmeve të dyshimta dhe duke promovuar përmbajtje pro-qeveritare” pas një raporti nga faqja e internetit e hetimit Bellingcat.

Gjithashtu, kompania hoqi 5.350 llogari të lidhura me Arabinë Saudite që operojnë nga shumë vende, përfshirë Rijadin, Egjiptin dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Llogaritë “ishin duke forcuar përmbajtjen duke lavdëruar udhëheqjen Saudite, dhe kritike ndaj Katarit dhe veprimtarisë turke në Jemen”, tha kompania.

Në fund të vitit 2019, faqja identifikoi “grupe llogarish të përfshira në veprimtari të koordinuar joautentike” dhe hoqi 8,558 llogari që punonin për të promovuar partinë qeverisëse të Serbisë dhe drejtuesin e saj, Aleksandar Vucic.

“Këto sjellje janë në kundërshtim me politikat tona dhe janë një përpjekje e synuar për të minuar bisedën publike,” përfundoi Twitter.

Top Channel