“Cov-idiot”/ Termi i ri për të gjithë ata që nuk e kuptojnë seriozitetin e pandemisë

25/03/2020 19:13

Covidiot, termi më i ri që po përdoret në një kohë që CoVid-19 vazhdon të përhapet në botë.

Covidiot quhet një person që nuk i ‘kupton’, injoron, masat për të ndaluar përhapjen e Covid-19.

Është term që ndërthur fjalët ‘#coronavirus’ dhe ‘idiot’, shkruajnë mediat e huaja.

Shembull: «A po shkon seriozisht të vizitosh gjyshen? Mos u bëj një Kov-idiot ”⁠.

Pra tashmë ka një fjalë për ata që nuk e marrin seriozisht situatën.

Top Channel