Pas përhapjes në media ditën e djeshme të një mesazhi zanor ku një vajzë dëgjohej të thoshte se në vendin tonë ka persona të prekur me koronavirus, prokuroria e Tiranës, ka nisur hetimet kryesisht për veprën penale “Përhapja e informatave të rreme që ngjallin panik”.

Objekti i këtij hetimi, lidhet me situatën e krijuar si rezultat i hapjes së informatave për të cilat hidhen dyshime se janë të rreme, që sipas prokurorisë janë të një natyre sensitive dhe penalisht të dënueshme.

Burime të policisë bëjnë me dije për Top Channel, se vajza që shpërndau këtë mesazh zanor ende nuk është gjetur për t’u marrë në pyetje, por sipas tyre çështja është drejt zbardhjes.

Sipas kodit penal, për këtë vepër vajza e mesazhit zanor rrezikon të dënohet me gjobë ose deri në 5 vite burg.

Prokuroria po ashtu ka kërkuar edhe ndihmën e qytetarëve nëse kanë informacione që ndihmojnë në zbardhjen e çështjes.

  “Koronavirusi ka ardhur në Shqipëri” Flet vajza që përhapi audion në Whatsapp: Ju lutem fshijeni…më kanë thirrur në polici

Top Channel