Nexhmedin Spahiu: Ne do izolohemi nëse nuk e pranojmë Mini Shengenin Ballkanik

11/11/2019 21:56

Analisti, Nexhmedin Spahiu ka thënë se Kosova do të mbetet e izoluar nëse nuk pranon të futet në Mini Shengenin Ballkanik.

Sipas Spahiut, kjo ide është vjedhur nga Serbia dhe se Kosova po izolohet nëse nuk merr pjesë.

“Është një ide e vjedhur nga Serbia, sepse Kosova dhe Shqipëria nuk e kanë trajtuar me kohë kur ka qenë interes i Kosovës, s’pari për shkakun që ideja ka qënë kjo që të krijohet një shengen mes Kosovës, Mali të Zi, Maqedonisë dhe Shiqpërisë dhe Serbia të mbetet delja e zezë në këtë mes dhe jo tani kur Serbia e ka pa që spo lëvizet në këtë drejtim dhe aleatë kanë hy në valle të Serbisë.Kosova po izolohet po i humbë aleatët e vetë dhe Serbia po del protagoniste, është e vertëtë se Serbisë mund t’i konvenoj më shumë se shteteve të tjera dhe ne në këtë mes jemi me të humbur nëse mbetemi tërësishtë jashtë kësaj valle”, ka thënë Spahiu në Debat Plus në RTV Dukagjini.

Spahiu po ashtu ka thënë se nëse bëhet ky Mini Shengen, Serbia mundet mund të marrë vendim që qytetarët e Kosovës nuk mund të lëvizin vetëm më letërnjoftim në Serb

Top Channel