Nisur nga disa zbulime interesante të bëra në Afrikën e Jugut, një asteroid i madh mund të ketë goditur Tokën 12,800 vite më parë duke shkaktuar një ndryshim global të klimës dhe zhdukje të shumë gjallesave.

Në dheun, të cilin shkencëtarët e analizuan me imtësi spikatën prezencë të lartë të platinit, çka i ka lënë ata të mendojë se një trup qiellor ka goditur planetin tonë duke shkaktuar një miniepokë të akullt.

Krahas provincës Limpopo, në veri të Pretoria në Afrikën e Jugut, prani e platinit është vënë re edhe në 30 zona të tjera, kryesisht në hemisferën veriore.

FOTO GALERI
1/2

Top Channel