Kaktusi është një bimë shumë vjeçare e vendeve me klimë të ngrohtë e të thatë, me gjethe të trasha e të mbuluara me gjemba, e cila bën lule të bukura që e duron shumë thatësirën.

Bima e merr emrin nga greqishtja e vjetër, Kaktos që do të thotë bimë me gjemba. Kaktusi e ruan ujin për një kohë të gjatë ndaj përzgjidhet shpesh sepse nuk do shumë kujdes.

Ekzistojnë rreth 2 mijë lloje të njohura kaktusi sot në botë. Fanatikët që i mbajnë kaktuset si bimë dekorative në shtëpi shpesh i koleksionojnë me forma nga më të çuditshmet dhe ngjyra lulesh të veçanta.

Më poshtë ju sjellim foto të disa prej kaktuseve më të pazakontë, të postuara në internet me krenari, nga fanatikët e bimës gjembashe.

FOTO GALERI
1/18

Top Channel