Gratë i ka shoqëruar një histori e gjatë emancipimi, ku ende sot tematika e barazisë gjinore mbetet tejmase e nxehtë. Ajo çfarë do t’ju surprizojë është fakti se në të shkuarën, krahas mungesës së lirive, gratë kanë gëzuar edhe disa të drejta, për të cilat vështirë të keni lexuar në librat e historisë.

FOTO GALERI
1/4
Një grua kineze mund të braktisej nga i shoqi nëse fliste tejmase- Në Kinën e së shkuarës, gruaja nuk kishte thuajse asnjë të drejtë dhe konsiderohej si pronë e të shoqit. Martesat mundësoheshin përmes disa personave specifikë që realizonin bashkimin e dy njerëzve dhe gruaja e takonte bashkëshortin vetëm gjatë dasmës. Ndër të tjera, arsyet që justifikonin një divorc të kërkuar nga ana e burrit ishin pamundësia për të sjellë në jetë një djalë nga e shoqja, të folurit shumë, xhelozia e tepërt e të tjera.

Top Channel