Femrat transgjinore të cilat ndërmarrin operacione për ndryshimin në gjini, duhet të paralajmërohen se rreziku i zhvillimi të kancerit në gji është 46 herë më shumë krahasuar me meshkujt.

Një studim i ri, në më tepër se 2.000 femra, të cilat ishin transformuar nga gjinia mashkullore, tregoi se rreth 1 në 200 iu është krijuar kanceri në gji në krahasim tek më pak se 8.000 meshkuj.

Megjithëse rreziku është një e treta më pak se tek femrat të lindura në këtë gjini, ekspert në Holandë thonë se është e rëndësishme që doktorët dhe pacientët të jenë në dijeni të rrezikut që iu kanoset, e cila mund të vijë si pasojë e injektimeve të hormoneve femërore.

Top Channel