Të shumtë janë prindërit në rrjetet sociale që ngrenë shqetësimin se fëmijët e tyre, në veçanti ata që janë në klasat e para apo në sistemin parashkollor, të vuajnë nga mungesa e përqendrimit apo që janë hiperaktivë.

Këto lloj simptomash njihen si “Çrregullimi i vëmendjes me hiperaktivitet” (ADHD: Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Studimet shkencore kanë treguar se ADHD është shumë e trashëgueshme dhe është një çrregullim kronik që vazhdon gjatë gjithë jetëgjatësisë.

Por, sa të rrezikuar janë fëmijët në Shqipëri? Çfarë duhet të dinë prindërit dhe mësuesit rreth këtij çrregullimi mendor.

Psikologia Lorela Garuli, adoleshentët me ADHD rrezikojnë më shumë sesa të tjerët të braktisin shkollën, të abuzojnë me drogën dhe alkoolin, të shfaqin sjellje të paqëdnrueshme etj.

Top Channel