UT, krijohet Fakulteti i Arkitekturës

12/09/2013 00:00

Departamenti i Arkitektures dhe Urbanistikes me fillimin e vitit te ri
akademik do te formojne Fakultetin e Arkitektures ne Universitetin
Politeknik ne Tirane.

Vendimi per krijimin Fakultetit eshte marre qe ne muajin shkurt te ketij viti. Sipas rektorit te Universitetit Politeknik ne Tirane Jorgo Kaçani, krahas hapjes se arkitektures si nje fakultet i ri, ne kete dege, per vitin e ri akademik u rriten kuotat e pranimit. Ne kete dege gjate ketij viti do te fillojne studimet per here te pare 250 studente.

Rektori Kacani thekson se niveli i kandidateve qe jane pranuar ne konkursin e ketij viti, per arkitekturen, ka qene ne nje niveli me te larte se vitet e kaluara duke konfirmuar nje tendence te tille ne vitet e fundit.

Gjate ketij viti, Fakulteti i Arkitektures, do te kryeje bashkepunime me Universitete te vendeve mjaft te zhvilluara si Italia, SHBA, Japonia,Franca. Aktualisht Universiteti Politeknik sipas rektorit Kaçani po kryen bashkepunime me pedagoge te huaj te cilet ndihmojne doktorantet ne kete Universitet.  

Top Channel