“Fiks Fare”: Drejt Gërdecit të dytë

14/05/2012 00:00

Katër vjet pas tragjedisë së Gërdecit, disa nga banorët e tij dhe të fshatrave përreth, guxojnë çdo ditë të hyjnë brenda zonës së rrezikut dhe të kërkojnë metalin e mbetur pas shpërthimit.

Gra, burra dhe fëmijë futen çdo ditë fshehurazi në territorin që është vetëm pak metra larg kraterit vdekjeprurës.

Ata kërkojnë të mbledhin metalin e mbetur pas tragjedisë dhe ta shesin atë për skrap, për të mbijetuar në kushtet e mungesës së mjeteve të mjaftueshme financiare.

Gazetarët e “Fiks Fare” janë futur bashkë me banorët në zonën e ndaluar për civilët dhe kanë gjetur djegore të paplasura, të cilat gjenden nga fëmijët e më pas çmontohen prej tyre për t’u shitur për skrap.

Ja dhe një pjesë e dialogut mes gazetarit të “Fiks Fare” dhe një banoreje që bën gërmime.

Fiksi: Nuk keni frikë?

Banorja: Po çfarë të bëjmë? Duhet të punoj, duhet të shkoj në shkollë.

Fiksi: Keni shumë orë që punoni?

Banorja: Në 3 kemi ardhur, kemi ardhur dhe në 10:00.

Fiksi: Kjo është një predhë e paplasur, s’keni frikë fare?

Banorja: Nuk të gjen gjë po ta shtysh kështu. Vetëm se po i re me kazmë, iku e plasi krejt.

Fiksi: Po ju në ça klase jeni?

Banorja: Në vit të parë.

Fiksi: Po s’ka ndodhur ndonjë incident këto ditët e fundit?

Banorja: Ka patur, sijo!

Fiksi: Po ka plagosur ndonjë?

Banorja: Jo, jo, e shpëtoj ai burri.

Fiksi: A shitet më shtrejntë këtu bronxi?

Banorja: Për Zotin bakrin e merr këtu ti, por s’ta jep njeri.

Fiksi: Pse?

Banorja: Vetëm copa predhash të japin.

Top Channel