Simptomat e kolesterolit të lartë tek meshkujt 30 vjeç/ Shtatë shenja të pazakonta në duar dhe gishta gjatë natës

18/04/2024 08:32

Kolesteroli i lartë nuk është diçka që prek rreptësisht vetëm të moshuarit.

Përkundrazi, ai mund të godasë këdo dhe është veçanërisht i zakonshëm tek meshkujt në të 30-at e tyre. Për të kapur herët këtë rrezik të fshehtë për shëndetin, është thelbësore të njihen simptomat e tij më të pazakonta. Në këtë artikull, janë listuar shtatë shenjat kryesore të pazakonta që shfaqen në duart dhe gishtat tuaj gjatë orëve të qeta të natës, që lidhen me kolesterolin e keq.

Asnjë moshë nuk përjashtohet nga kolesteroli i lartë, madje as meshkujt në të 30-at e tyre. Pavarësisht imazhit të fuqisë, nivelet e tyre të kolesterolit nuk janë imun ndaj faktorëve të tillë si një dietë jo e shëndetshme, stili i jetesës sedentare, zakonet e pirjes së duhanit dhe gjenetika. Mospërfillja e kolesterolit në këtë fazë të jetës mund të hapë rrugën për probleme të rënda shëndetësore më vonë.

Mpirje e pazakontë në duar dhe gishta

Një mpirje e çuditshme dhe e vazhdueshme në duar dhe gishta, aq më tepër gjatë natës, mund të nënkuptojë që trupi juaj ka nivele të larta të kolesterolit. Kur kolesteroli juaj arrin një nivel të lartë, mund të pengojë qarkullimin efikas të gjakut, duke kufizuar rrjedhjen optimale të gjakut në ekstremitetet tuaja. Kjo mund të paraqitet si mpirje e pashpjegueshme ose një ndjesi shpimi gjilpërash në duar dhe gishta, më shumë gjatë kohës kur trupi juaj është pushim.

Duart dhe gishtat e ftohta

Edhe nëse jeni në të 30-at dhe keni duar dhe gishta jashtëzakonisht të ftohtë edhe në ambiente të ngrohta, mund të jetë një shenjë e kolesterolit të lartë. Depozitat e kolesterolit që bllokojnë arteriet tuaja mund të pengojnë qarkullimin e duhur dhe të kufizojnë furnizimin me gjak në duart tuaja.

Humbja e forcës

Një rënie në forcën tuaj të kapjes mund të jetë në listën e simptomave të çuditshme nëse jeni mashkull, në të 30-at dhe po përballeni me kolesterol të lartë. Kur kolesteroli ngurtësohet në arteriet tuaja, mund të pengojë furnizimin me gjak në muskujt tuaj, përfshirë duart dhe gishtat. Kjo rrjedhje gjaku e komprometuar mund të dobësojë mbajtjen tuaj, duke i bërë detyrat relativisht të thjeshta, si mbajtja e sendeve ose heqja e kavanozëve, çuditërisht sfiduese.

Dhimbje dhe parehati gjatë natës

Ju mund të duroni siklet ose dhimbje në duar dhe gishta, veçanërisht gjatë natës, nëse kolesteroli juaj LDL është rritur. Rrjedha e kufizuar e gjakut e shkaktuar nga depozitimi i kolesterolit mund të shkaktojë ngërçe ose dhimbje të shurdhër në duart tuaja, duke ju shqetësuar pushimin ose gjumin. Një simptomë e tillë kërkon vëmendje pasi mund të paralajmërojë problemet themelore të qarkullimit të lidhura me kolesterolin e lartë.

Top Channel