Misioni i Iranit në OKB: SHBA duhet të qëndrojë larg konfliktit! Përgjigja e Teheranit do të jetë më e ashpër nëse Izraeli hakmerret

14/04/2024 00:53

Shtetet e Bashkuara “duhet të qëndrojnë larg” nga konflikti midis Iranit dhe Izraelit, ka thënë misioni iranian në OKB. 

Në një postim në X, misioni paralajmëroi se përgjigja e Teheranit do të bëhej më e ashpër nëse Izraeli hakmerret. 

“Aksioni ushtarak i Iranit ishte në përgjigje të agresionit të regjimit sionist kundër objekteve tona diplomatike në Damask”, thuhet në deklaratë.

“Çështja mund të konsiderohet e përfunduar. Megjithatë, nëse regjimi izraelit bën një gabim tjetër, përgjigja e Iranit do të jetë dukshëm më e ashpër. Është një konflikt midis Iranit dhe regjimit mashtrues izraelit, nga i cili SHBA DUHET TË QËNDROJË LARG!”

Ajo vjen pasi Garda Revolucionare iraniane (IRGC) lëshoi ​​një deklaratë duke kërcënuar çdo vend që ndihmon Izraelin dhe lejon që territori i tij të përdoret për një sulm ndaj Iranit.

IRGC shtoi se çdo kërcënim nga SHBA ose Izraeli do të përballet me një “përgjigje reciproke nga Irani”.

Forcat e Mbrojtjes së Izraelit kanë konfirmuar se Irani ka lëshuar raketa si pjesë e sulmit të tij. 

Garda Revolucionare iraniane tha se kishte lëshuar dhjetëra dronë dhe raketa në vend, por Izraeli fillimisht nuk pranoi të konfirmonte që raketat e lundrimit ishin lëshuar. 

“Pak kohë më parë, Irani lëshoi ​​raketa nga territori i tij drejt territorit të shtetit të Izraelit”, tha zëdhënësi ushtarak izraelit, kundëradmirali Daniel Hagari. 

“Array i Mbrojtjes Ajrore është plotësisht operacional dhe po përgjon kërcënimet kudo që kërkohet, edhe në këtë moment. 

“Në këtë kohë, aeroplanë të shumtë të IAF janë në ajër, të gatshëm për të kundërshtuar çdo kërcënim.”

Ai tha gjithashtu se do të bëjë një deklaratë tjetër brenda një ore për të dhënë përditësime mbi çdo zhvillim. 

Top Channel