“Një vizitë ju shpëton jetën”/ Marshim sensibilizimi për gratë e vajzat në tetorin rozë

21/10/2023 15:24

“Tetori Rozë” në Lushnje ka mbledhur në sheshin qëndror qindra gra në sensibilizimin e  parandalimit të sëmundjes së kancerit të gjirit.

Ky aktivitet i drejtorisë rajonale të Shëndetit Publik ka sjellë nëpërmjet mjekëve dhe eksperiencave të grave që ja kanë dalë të fitojnë mbi këtë sëmundje, nevojën e parandalimit dhe ekzaminimiit në kohë.

Mjekja Gjyljana Bali tha se parandalimi dhe ekzaminimi shpëtojnë jetë.

Aretie Muço dhe Vjollca Hamzai treguan eksperiencat e tyre kur janë ekzaminuar dhe si kanë luftuar me sëmundjen.

Në fund pjesëmarrëset vizituan një ekspozitë të nxënësve të shkollave me temën tetori rozë.

Top Channel