Zelensky i kërkon Trump të ndajë planin e paqes për Ukrainën: Nuk do t’i japim territor Rusisë

20/09/2023 13:44

Volodymyr Zelensky i ka kërkuar Donald Trump-it të ndajë publikisht planet e tij të paqes nëse ish-presidenti amerikan ka një mënyrë për t’i dhënë fund luftës midis Ukrainës dhe Rusisë, por presidenti ukrainas paralajmëroi  në një intervistë të martën  se çdo plan paqeje ku Ukraina heq dorë nga territori do të ishte i papranueshëm.

“Ai mund të ndajë publikisht idenë e tij tani, të mos humbasë kohë, të mos humbasë njerëz dhe të thotë, Formula ime është të ndaloj luftën dhe të ndalojë gjithë këtë tragjedi dhe të ndalojë agresionin rus”, tha Zelensky për Wolf Blitzer të CNN, pas fjalimit të tij në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Trump, kandidati kryesor për nominimin presidencial republikan në vitin 2024, ka pohuar se do të ishte në gjendje të arrinte një marrëveshje me Zelensky dhe presidentin rus Vladimir Putin për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë brenda 24 orëve.

Një fraksion i konferencës së GOP të Dhomës së Përfaqësuesve është konsideruar armiqësor për t’i ofruar Ukrainës ndonjë ndihmë ushtarake shtesë dhe mbetet e paqartë nëse kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve Kevin McCarthy do të jetë i gatshëm të nënshkruajë për më shumë fonde.

Top Channel