Britania e Madhe sanksionon bandën ruse të krimit kibernetik

07/09/2023 16:15

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka vendosur sanksione ndaj 11 individëve për të cilët tha se ishin anëtarë të një bande ruse të krimit kibernetik.

“Këta kriminelë kibernetikë lulëzojnë nga anonimiteti, duke lëvizur në hijet e internetit për të shkaktuar dëme maksimale dhe për të zhvatur para nga viktimat e tyre.

Duke ekspozuar identitetet e tyre, ne po prishim modelet e tyre të biznesit dhe po e bëjmë më të vështirë për ta që të synojnë njerëzit tanë, bizneset dhe institucionet tona”- tha në një deklaratë Sekretari i Jashtëm, James Cleverly.

Agjencia Kombëtare e Krimit, e cila kreu një hetim kompleks për këta individë, vlerëson se grupi ishte përgjegjës për zhvatjen e të paktën 27 milionë paundëve nga 149 viktima në Mbretërinë e Bashkuar.

Sulmuesit kërkuan të synonin spitalet, shkollat, autoritetet lokale dhe bizneset në Mbretërinë e Bashkuar. Kuptohet se sanksionet janë sjellë si pjesë e një përpjekjeje të koordinuar me SHBA.

Top Channel