CNN emëron ish-drejtorin e përgjithshëm të BBC-së si shef ekzekutiv

30/08/2023 17:12

Ish-shefi i BBC dhe New York Times, Sir Mark Thompson është emëruar të drejtojë CNN pas një sërë krizash dhe rëniesh të vlerësimeve në rrjetin e lajmeve amerikane.

Sir Mark zëvendëson Chris Licht, i cili luftoi për të stabilizuar CNN në 13 muajt e tij si kryetar dhe CEO.

Rrjeti ka shkarkuar gjithashtu yje si Chris Cuomo dhe Don Lemob, dhe ka mbyllur gjithashtu CNN+ pas vetëm një muaji.

Sir Mark duhet gjithashtu të drejtojë CNN gjatë zgjedhjeve presidenciale të 2024 në SHBA.

Kjo sfidë do të përkojë me mbulimin e akuzave penale kundër Donald Trump.

Rrjeti ka pasur një marrëdhënie jashtëzakonisht tensionuese me ish-presidentin e SHBA, i cili pa sukses u përpoq të padiste CNN për shpifje, duke pretenduar se kishte krijuar një “lidhje të rreme” midis tij dhe Adolf Hitlerit pas zgjedhjeve të fundit.

Një intervistë e CNN me Trump në maj u kritikua gjerësisht, duke përfshirë edhe vetë Christiane Amanpour të rrjetit. Z. Licht, i cili dha dorëheqjen javë më vonë.

Shefi i mëparshëm i CNN, Jeff Zucker, ishte detyruar të jepte dorëheqjen në shkurt 2022.

David Zaslav, shefi ekzekutiv i kompanisë mëmë Warner Bros Discovery, e përshkroi Sir Mark si “një forcë të frikshme për CNN dhe gazetarinë në këtë kohë kyçe”.

Ai shtoi: “Marku është një novator i vërtetë që ka transformuar për epokën dixhitale dy nga organizatat më të respektuara të lajmeve në botë.”

Ekzekutivi britanik ishte drejtor i përgjithshëm i BBC-së nga viti 2004 deri në vitin 2012 dhe vlerësohet me ringjalljen e pasurive të New York Times duke rritur abonimet dixhitale si president dhe CEO nga 2012 në 2020.

“Mezi pres të përvesh mëngët dhe të filloj të punoj me kolegët e mi të rinj për të ndërtuar një të ardhme të suksesshme për CNN,” tha Sir Mark.

Vlerësimet e televizionit kabllor të CNN kanë rënë më shpejt se ato të konkurrentëve të saj, sipas shifrave zyrtare të cituara nga Associated Press në fillim të këtij viti.

Top Channel