“Thank you, next”, Zelanda e Re miliona dollarë në ndihmë të adoleshentëve për t’u rikuperuar nga ndarjet

23/03/2023 17:42

Zelanda e Re mendon se është koha që adoleshentët e saj të thonë “Thank you, next”, shprehje e famshme që do të thotë “faleminderit, tjetri”, dedikuar ish-ëve të tyre, dhe ata po shpenzojnë miliona për ta realizuar atë.

Fushata Love Better, e drejtuar nga të rinjtë e Zelandës së Re, do të marrë 4 milionë dollarë gjatë tre viteve nga Ministria e Zhvillimit Social për të ndihmuar adoleshentët të rikuperohen nga ndarjet, sipas CNN.

“Ndarjet janë të neveritshme”, deklaron një video promovuese për fushatën. “Kjo po bëhet qesharake. Kjo po del kaq jashtë kontrollit. Më duhet të fle natën. Unë duhet ta kapërcej atë.”

Një pjesë e fushatës – e cila përdor etiketën “të zotëroj ndjenjat” – përfshin një linjë të dedikuar telefoni, teksti ose emaili për të rinjtë që kalojnë një ndarje, e drejtuar nga Youthline, një organizatë e dedikuar për të mbështetur njerëzit e moshës 12 deri në 24 vjeç.

Sipas Ministrisë së Zhvillimit Social, një sondazh me 1200 të rinj Zelandezë të Re zbuloi se 68% kishin përjetuar diçka të keqe «përtej dëmtimit ‘normal’ të ndarjes”.

Radhakrishnan tha se qëllimi i fushatës është të mbështesë të rinjtë përmes “këto përvojave formuese” me shpresën për të ndikuar pozitivisht në mënyrën se si ata i qasen marrëdhënieve të ardhshme.

Top Channel