Larja e fytyrës në dush mund të duket e përshtatshme, por uji tepër i nxehtë mund të thajë lëkurën tuaj dhe të shkaktojë puçrra.

Me sa duket, larja e fytyrës para dushit nuk është as ideja më e mirë sepse produktet e flokëve mund të shpërlahen në lëkurën tuaj. Është më mirë të pastroni fytyrën pasi të keni mbaruar dushin.

 

  1. Mund të bllokojë poret tuaja.

Zgjedhja e produkteve të duhura për kujdesin e flokëve ndihmon që flokët tuaj të duken të mrekullueshëm, por është pothuajse e pamundur të lani flokët me shampo dhe të shmangni që një pjesë e produktit të rrjedhë në fytyrë. Shumë produkte për kujdesin e flokëve përmbajnë përbërës që bëjnë mrekulli për flokët tuaj, por mund të ndikojnë negativisht në lëkurën tuaj. Për shembull, vajrat ndihmojnë në hidratimin e flokëve tuaj, por sapo vaji të gjejë rrugën e tij në lëkurën tuaj, mund të shkaktojë bllokim të poreve dhe puçrra fytyre.

  1. Mund të irritojë lëkurën tuaj.

Produktet e flokëve vijnë në kontakt me lëkurën tuaj kur jeni duke i shpëlarë fijet tuaja dhe shumë përbërës artificialë në shampon tuaj mund të bëjnë që lëkura juaj të fillojë të reagojë.

  1. Mund ta bëjë lëkurën tuaj të ndjeshme.

Lëkura që është më reaktive se zakonisht mund të irritohet lehtësisht nga produktet kozmetike, madje edhe nga dielli ose era. Lëkura tepër e ndjeshme mund të skuqet shpejt dhe të shkaktojë kruajtje dhe parehati.

  1. Mund t’ju krijojë akne.

Shumë përbërës në shampo dhe balsam janë të mahnitshëm për flokët tuaj. Por nëse i përdorni në dush, ato mund të shkaktojnë puçrra. Është më mirë të përdorni larjen e fytyrës si hapin e fundit në rutinën tuaj për t’u siguruar që të mos ketë mbetje produkti në lëkurën tuaj.

Top Channel