Mendoni për një dietë të plotë të lëngshme për humbje peshe?! Ja çfarë duhet të dini për efikasitetin e saj

19/02/2023 13:10

Pavarësisht se çfarë ju thotë, humbja e peshës mund të jetë një proces i vështirë dhe në atë proces, ne shpesh tundohemi të provojmë një përzierje dietash për të cilat mund të dimë ose jo në detaje.

Një dietë e tillë që ka pushtuar internetin është dieta e lëngshme. Një dietë e lëngshme është një formë diete ku inkurajohet eliminimi i ushqimit të ngurtë dhe dieta do të përbëhet kryesisht nga marrja e lëngjeve duke filluar nga uji, kafeja deri tek smoothie-t dhe supat.

Dietat me lëngje shpesh u sugjerohen pacientëve që janë planifikuar të kalojnë një procedurë mjekësore ose që tashmë i janë nënshtruar një operacioni. Nëse je dikush që dëshiron të ndjekë një dietë të lëngshme, atëherë është e domosdoshme të dini se kjo dietë mund të ndiqet vetëm për disa ditë dhe padyshim që nuk është një plan afatgjatë. Gjithashtu, gjatë gjithë procesit, duhet të sigurohet që marrja e rregullt e lëngjeve të variojë nga diku rreth 1300-1500 kcal.

Është gjithashtu e rëndësishme që çfarëdo që dikush mund të zgjedhë si lëngje për të konsumuar gjatë ditës, pjesa më e madhe e tij duhet të jetë jashtëzakonisht e lartë në proteina. Vaktet duhet të planifikohen në atë mënyrë që konsumatorit të mos i mungojë asnjë lëndë ushqyese. Nëse synoni të humbni peshë, atëherë çelësi është të mos eliminoni lëndët ushqyese jetike që janë thelbësore për trupin tuaj, por të ruani madhësinë dhe sasinë e duhur të porcionit.

Dietat e lëngshme kanë shumë më pak kalori në to duke i bërë ato një zgjedhje të mirë herë pas here dhe kur jeni duke konsumuar shumë lëngje, trupi juaj automatikisht do të fillojë të nxjerrë jashtë toksinat që janë të nevojshme për shëndetin tuaj. Shumë lëngje që mund të mendoni t’i përfshini në dietën tuaj dhe janë lehtësisht të disponueshme në treg, përmbajnë konservues të shtuar dhe sheqer të rafinuar, të cilët duhet të shmangen me çdo kusht, prandaj, përpiquni t’i bëni pijet tuaja sa më shumë që të mundeni.

Top Channel