Shega përmban antioksidantë dhe substanca anti-inflamatore.

Lëngu i shegës mund të jetë i dobishëm për njerëzit me sëmundje inflamatore, diabet dhe probleme të tjera shëndetësore. Mund të përmirësojë gjithashtu tretjen dhe kujtesën dhe të ndihmojë në parandalimin e kancerit. Përfitimet e mundshme të lëngut të shegës përfshijnë të qenit një antioksidant, i cili mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit dhe kushteve të tjera, duke siguruar vitaminë C, duke rritur shëndetin e tretjes dhe duke reduktuar rezistencën ndaj insulinës. Mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit, mbështetjen e imunitetit dhe fertilitetin.

Shega është e pasur me polifenole, të cilat janë antioksidantë të fuqishëm. Antioksidantët në fruta mund të ndihmojnë në uljen e niveleve të burimeve të besueshme të specieve reaktive të oksigjenit (ROS), një lloj radikal i lirë, në trup. Trupi prodhon ROS gjatë metabolizmit dhe proceseve të tjera. Ekspozimi ndaj toksinave, siç është tymi i duhanit, mund të rrisë gjithashtu nivelet e ROS.

Nivelet e larta të ROS mund të çojnë në stres oksidativ, duke rezultuar në dëmtim të qelizave dhe inflamacion. Stresi oksidativ mund të kontribuojë në sëmundje metabolike, kancer dhe çështje të tjera shëndetësore. Antioksidantët ndihmojnë në largimin e ROS nga trupi.

Antioksidantët në lëngun e shegës mund të ndihmojnë në largimin e ROS dhe mbrojtjen e trupit nga dëmtimi. Pirja e lëngut të shegës çdo ditë mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut sistolik. Konsumimi i rregullt i këtij lëngu mund të jetë pjesë e një diete të shëndetshme për zemrën.

Top Channel