“Kjo është një krizë brenda krizës”/ Menaxheri i Kryqit të Kuq: Tërmetet krijuan makth, skenarin më të keq në Siri

08/02/2023 20:10

Menaxheri për divizionin e Kryqit të Kuq për Lindjen e Mesme tha se tërmetet kanë krijuar një skenar makthi të rastit më të keq në Siri.

Jeremy Smith, 35 vjeç, tha se që nga orët e hershme të së hënës kur goditi tërmeti i parë me magnitudë 7.8, ekipet e Kryqit të Kuq në Turqi dhe Siri kanë mobilizuar ambulancat dhe stafin e kërkim-shpëtimit dhe vullnetarët dhe kanë siguruar që burimet jetike po u shpërndahen atyre që kanë nevojë për to – duke përfshirë 25,000 ngrohës, 30,000 batanije, 2,000 tenda dhe më shumë se gjysmë milioni artikuj ushqimorë deri më tani.

“Në orët dhe ditët në vijim, fokusi ka filluar të sigurohet që ne po bëjmë menaxhimin e duhur të trupave të pajetë, që të kemi çantat e kufomave që shkojnë atje ku duhet, që të mund të kemi varrime të sigurta dhe dinjitoze për viktimat e këtij tërmeti. ”, tha ai.

“Kjo ka ndodhur që nga fillimi i reagimit, por ne po dëgjojmë lajme nga kolegët në Turqi se nuk ka mjaft çanta trupash për njerëzit që janë vrarë. Kjo është një nevojë e madhe dhe në rritje për ne, si dhe duke u futur në ekipe të specializuara psikosociale.”

Duke folur për Sirinë, ai tha: “Kjo është një krizë brenda krizës.

“Pra shumë nga Aleppo dhe Hama dhe qytetet e tjera të prekura në Siri tashmë kanë reduktuar masivisht infrastrukturën mjekësore, nuk kanë energji elektrike të mjaftueshme, nuk kanë karburant të mjaftueshëm. 

“Për shkak se kjo ka ndodhur në mes të dimrit, ky është me të vërtetë skenari më i keq i makthit për ne në Kryqin e Kuq.”

Top Channel