BE do t’i dërgojë Sirisë 3.5 milionë euro ndihmë

08/02/2023 16:35

BE-ja ka konfirmuar se do të dërgojë 3.5 milion € (3.1 milion £) ndihmë për Sirinë të mërkurën.

Njoftimi vjen pasi Siria kërkoi zyrtarisht ndihmë sipas një skeme të krijuar për të mbështetur vendet e goditura nga fatkeqësitë natyrore duke aktivizuar Mekanizmin e Mbrojtjes Civile të BE-së.

Blloku ka njoftuar gjithashtu një vlerë fillestare prej 3 milion € (2.7 milion £)në ndihmë për Turqinë, pasi vendi aktivizoi të hënën Mekanizmin e Mbrojtjes Civile të BE-së.

Më herët, korrespondenti ynë i Brukselit shpjegoi se dërgimi i ekipeve në Siri do të ishte më i ndërlikuar se Turqia, pasi kontrolli në veri është i ndarë midis qeverisë dhe grupeve rebele.

Top Channel