Dell të hënën njoftoi planet për të pushuar nga puna 5% të fuqisë punëtore, ose rreth 6,650 punonjës, sipas një dosjeje të SEC.

Shkurtimet në Dell vijnë pasi kërkesa për PC dhe laptopë është ngadalësuar globalisht. Dërgesat globale të PC-ve ranë 28% nga viti në vit në tremujorin e katërt të 2022, sipas analistëve të industrisë në IDC. Dërgesat e kompjuterëve në Dell ranë 37% për të njëjtën periudhë, ndërsa konkurrentët Lenovo, HP dhe Apple ranë përkatësisht 28%, 29% dhe 2%.

Aksionet e Dell ranë 3% të hënën. Në një memo për punonjësit, Jeff Clarke, bashkë-shefi operativ në Dell, tha se shkurtimet u bënë në një përpjekje për të “qëndruar përpara ndikimeve të rënies”. Ai tha se lëvizjet që Dell kishte zbatuar tashmë, si kufizimi i udhëtimeve, ndalimi i punësimit të jashtëm dhe reduktimi i shpenzimeve të shërbimeve të jashtme, nuk ishin më të mjaftueshme. Clarke tha: “Fatkeqësisht, me ndryshime si kjo, disa anëtarë të ekipit tonë do të largohen nga kompania. Nuk ka asnjë vendim më të ashpër, por një që duhej të merrnim për shëndetin dhe suksesin tonë afatgjatë”.

Që nga 28 janari 2022, Dell kishte 133,000 punonjës gjithsej, sipas një kompanie të paraqitur në SEC. Në memorandumin për punonjësit, Clarke tha se Dell ka lundruar në rëniet ekonomike më parë dhe si rezultat “u shfaq më i fortë”. Ai shkroi: “Ne do të jemi gati kur tregu të rimëkëmbet”.

Njoftimi i largimit nga puna i kompanisë shënon raundin e fundit të shkurtimeve të vendeve të punës në industrinë e teknologjisë, si PayPal të martën njoftoi planet për të shkurtuar 2,000 vende pune. Në janar, Google zbuloi planet për të pushuar nga puna më shumë se 12,000 punëtorë, Microsoft zbuloi planet për të shkurtuar 10,000 punonjës dhe Salesforce njoftoi planet për të pushuar nga puna 7,000 punëtorë.

Top Channel