Kur temperatura bie, pronarët e shtëpive duhet të jenë në vëzhgim për diçka që mund të mos jenë në gjendje ta shohin në të vërtetë: një tub të ngrirë.

Pasi të zbulohet një tub i ngrirë në një shtëpi, është e rëndësishme të veproni shpejt për të shkrirë në mënyrë të sigurt tubin. Akulli zgjerohet ndërsa formohet, kështu që një tub i ngrirë mund të shpërthejë dhe të krijojë një përmbytje.

Këto përmbytje mund të jenë shkatërruese për një shtëpi dhe mund të jenë jashtëzakonisht të shtrenjta për një pronar ose qiramarrës. Kompania e sigurimeve “State Farm” pagoi më shumë se 181 milionë dollarë në vitin 2022 për pretendimet në lidhje me dëmet nga tubat e ngrirë, me pretendimin mesatar që kushton mbi 20,000 dollarë, raportoi kompania në një njoftim të fundit për lajmet.

Top Channel