Ndaloni konsumimin e përditshëm të këtyre pijeve, nëse doni të shpëtoni nga rënia e flokëve!

17/01/2023 15:40

Është krejtësisht normale të bien flokët çdo ditë.

Pra, shikimi i disa fijeve në krehër ose furçë flokësh nuk duhet të jetë shqetësues asnjëherë. Sipas ekspertëve të lëkurës dhe flokëve, është standarde që të gjithëve të na bien 50-100 qime nga koka çdo ditë, por nëse numri është më shumë, ka një problem të madh. Ekspertët e flokëve thonë se mangësitë ushqimore ose problemet hormonale mund t’i hollojnë flokët tuaj, duke çuar në rënien e flokëve, përveç çështjeve trashëgimore. Gjithashtu, ka disa arsye të tjera për rënien e flokëve duke përfshirë konsumimin e pijeve që rrezikojnë rënien e flokëve.

Këtu janë disa pije të zakonshme që mund të pini çdo ditë dhe dëmtojnë flokët tuaj:

Kafe

Shumica e njerëzve kërkojnë çaj dhe kafe gjëja e parë në mëngjes. Ndërsa mund t’ju japë një nxitje energjie, kafeja ndikon seriozisht në flokët tuaj. Sipas ekspertëve, kafeina mund të ngrejë nivelet tuaja të hekurit që mund të rezultojë në rënien e flokëve. Kafeja përmban rreth 4.6 përqind taninë, ndërsa çaji rreth 11.2 përqind taninë.

Top Channel