U tërhoq nga detyra publike tre vite më parë pas akuzave për sulm seksual, ​zyra e Princit Andrew do të largohet nga Pallati Buckingham

25/12/2022 16:43

Princit Andrew thuhet se i është thënë të zhvendosë zyrën e tij nga Pallati Buckingham.

Duka i cili u tërhoq nga detyra publike tre vjet më parë pasi u akuzua për sulm seksual – mbajti një staf esencial në shtëpinë zyrtare të familjes mbretërore, por thuhet se tani i është thënë të vazhdojë dhe të mos përdorë Londrën si pronë si adresë për korrespondencë.

Andrew, i cili zgjidhi çështjen e sjellë nga Virginia Giuffre në shkurt, por nuk pranoi asnjë përgjegjësi, besohet se po rekrutonte një ekip të ri komunikimi, por duhet të paguajë vetë faturën për stafin e tij.

Një burim i tha gazetës The Sun: “Çdo prani në Pallat ka përfunduar zyrtarisht. Mbreti e ka bërë të qartë. Ai nuk është një mbret që punon. Ai është i vetëm.”

Lajmi vjen pasi ish-roli i Andrew-it si kolonel i Gardës Grenadier iu dha gruas së mbretit Charles, Mbretëreshës Consort Camilla, në fillim të kësaj jave.

Kjo është një goditje e mëtejshme për princin 62-vjeçar pasi Ministria e Brendshme këtë muaj mori vendimin për t’i hequr atij sigurinë e tij të armatosur 24-orëshe, megjithëse familja mbretërore tani do të paguajë faturën vjetore prej 3 milionë funte për mbrojtjen e tij.

Ish-ministri i Zyrës së Brendshme Norman Baker tha për vendimin: “Mbrojtja e armatosur ka qenë gjithmonë një simbol statusi për ata si Princ Andrew. Sigurisht që duhet ta paguajë vetë dhe të mos e rëndojë tatimpaguesin sepse ai është një individ privat dhe nuk kryen asnjë detyrë publike”.

Sidoqoftë, Andrew – i cili do t’i bashkohet vëllait të tij Charles, ish-gruas së tij Sarah Ferguson dhe anëtarëve të tjerë të familjes për Krishtlindje në Sandringham – besohet se do të mbajë shtëpinë e tij Royal Lodge në pasurinë Windsor.

Top Channel