Mit apo e vërtetë?! A është e marta dita më e mirë për t’u nisur në një fluturim?

24/10/2022 14:14

Nëse po kërkoni të rezervoni një fluturim për destinacionin tuaj të ardhshëm të pushimeve, sigurisht që dëshironi të kapni çmimin më të lirë të mundshëm të biletës së avionit.

Sipas një artikulli të “Skyscanner”, pandemia ka transformuar mënyrën e të udhëtuarit dhe planifikimin e fluturimeve tona. Komoditeti i udhëtimit varet shumë nga çmimet e biletave që linjat ajrore kanë vendosur.

Ndoshta në këto momente po pyesni veten, “çfarë më intereson e gjithë kjo mua”? Ekspertët e “DailyMail” kanë bërë kërkime mbi gjithçka që ju duhet të dini kur të rezervoni fluturimin tuaj të radhës, në mënyrë që të arrini lehtësisht çmimin më të ulët në treg.

Por nga se varen çmimet e biletave të fluturimit në radhë të parë?

Faqja e internetit të fluturimeve online “Skyscanner” përmend tre faktorë kryesorë që ndikojnë në çmimin e një bilete fluturimi:

1. Rezervim bilete për biznes apo për pushime

Për linjat e përdorura gjerësisht për udhëtime biznesi, linjat ajrore zgjedhin të ofrojnë çmime më të ulëta për të tërhequr udhëtarët që shkojnë me pushime dhe rezervojnë disa javë përpara, duke rritur më pas çmimet për të njëjtin fluturim disa ditë para nisjes, pasi udhëtarët e biznesit priren të bëjnë rezervime në minutën e fundit dhe mund të përballojnë një çmim shumë më të lartë falë kompanive që mbulojnë kosto të tilla për to.

2. Numri i vendeve të disponueshme

Fluturimet që rezervohen shumë shpejt janë ato në të cilat mbështeten linjat ajrore për të gjeneruar pjesën më të madhe të të ardhurave të tyre duke rritur çmimet në biletat e fundit të disponueshme. Anasjelltas, nëse një destinacion nuk është veçanërisht i popullarizuar nga udhëtarët, linjat ajrore do të ofrojnë disa bileta me një tarifë më të ulët dhe më pas do të rrisin gradualisht çmimet sapo kërkesa të tejkalojë ofertën.

3. Rezervimet në kohë reale

Linjat ajrore në ditët e sotme vendosin një sërë algoritmesh komplekse përgjegjëse për luhatjet e mëdha të çmimeve të biletave. Të njëjtat algoritme që rrisin çmimet kur rezervimet për një rrugë rriten janë ato që do të ofrojnë me zgjuarsi vende të lira nga çdo anulim i minutës së fundit me tarifa mjaft të ulëta për të garantuar rezervimin e sendiljeve.

Si mund të kurseni para në fluturime?

Ajo që mund të nxirret nga më sipër, është se sigurimi i ofertave më të mira të fluturimit nuk varet nga ajo ditë që rezervoni fluturimin tuaj, por përkundrazi, nga llogaritja e kohës së duhur në mënyrë që të përfitoni një çmim të kënaqshëm. Për këtë arsye, ne i rekomandojmë shumë këshillat e mëposhtme:

1. Përdorni “Google Alerts”

Vendosja e disa sinjalizimeve të ‘Google’ do t’ju lejojë të gjurmoni luhatjet e çmimeve të biletave në rrugët tuaja të preferuara. Ju madje mund t’i bëni gjërat një hap më tej dhe të përdorni shtrirjen e gjerë të ‘Google’ për t’ju ndihmuar të identifikoni uljet sezonale të çmimeve. Na besoni, nuk do të humbisni më kurrë një ofertë që ia vlen!

2. Krahasoni tarifat

Çmimet për të njëjtën rrugë në të njëjtën kohë të ditës mund të ndryshojnë shumë nga një linjë ajrore në tjetrën. Ne ju rekomandojmë të hapni disa skeda dhe të kërkoni për tarifat e disponueshme në faqet e internetit të linjave ajrore të ndryshme. Në këtë mënyrë, ju mund të përfitoni nga tarifat e reduktuara nga linjat ajrore që nuk kanë marrë shumë rezervime për atë fluturim.

3. Rezervoni paraprakisht

Siç e përmendëm më parë, linjat ajrore vendosin algoritme komplekse për të rregulluar çmimet e biletave. Të njëjtat algoritme janë programuar për të shpërblyer rezervimet e hershme. “Opodo UK” raporton se udhëtarët mund të kapin biletën më të ulët të avionit kur rezervojnë tre deri në gjashtë muaj përpara.

4. Jini fleksibël me datat e fluturimit

Linjat ajrore vendosin një çmim për njerëzit që udhëtojnë në periudha të parashikueshme kohore si një, dy, tre ose katër javë, ndërsa të premtet, të shtunat dhe të dielat janë përgjithësisht ditët më të shtrenjta të fluturimeve. Prandaj, keni një shans shumë më të lartë për të arritur oferta më të mira nëse rezervoni një udhëtim 10-ditor që mund të niseni të hënën dhe të ktheheni të mërkurën.

5. Regjistrohuni dhe merrni njoftimet e linjave ajrore

E fundit, por sigurisht jo më pak e rëndësishme, ne ju këshillojmë të regjistroheni për të marrë përditësime javore nga linjat tuaja ajrore të preferuara. Nëse jeni të gatshëm të rezervoni një udhëtim katër deri në gjashtë muaj përpara, atëherë zbritjet e buletinit të linjës ajrore mund t’ju ndihmojnë të kurseni deri në 50% në tarifat e biletave bazë. Ky është një paralajmërim i madh ‘Google Alerts”, pasi këto zbritje janë të aksesueshme vetëm nëpërmjet faqeve të internetit të linjave ajrore dhe nuk shfaqen shpesh në rezultatet e kërkimit.

Cila ditë e javës është dita më e mirë për të blerë bileta ajrore?

Të hënën, të martën, të mërkurën dhe të enjten priren të jenë ditët më të lira për të fluturuar brenda dhe jashtë shumicës së vendeve. Sigurohuni që gjithmonë të lejoni fleksibilitetin e datës në rast se destinacioni juaj ofron një alternativë më të lirë në një ditë tjetër.

A ulen çmimet e fluturimeve të martën?

Ndërsa e marta është përgjithësisht një ditë më e përballueshme për të fluturuar, do të ishte e gabuar të thuhet se çmimet e biletave të fluturimit ulen të martën. Përkundrazi, shumë rrugë priren të kenë çmime më të arsyeshme në ditë si e marta, megjithëse kjo i nënshtrohet sezonit, disponueshmërisë, ofertës dhe kërkesës.

Në cilën orë të ditës i gjeni biletat më lirë?

Çmimet e biletave të fluturimit luhaten gjatë gjithë kohës, kështu që mund të hasni shumë në çdo kohë të ditës. Rezervimet ngadalësohen midis orës 12 dhe 3 të mëngjesit çdo ditë, kështu që rezervimi i fluturimit gjatë atyre orëve mund t’ju ofrojë më shumë alternativa rezervimi.

Top Channel