Europa në krizë për punëtorë, 6 vendet e BE-së ku viza e punës merret më lehtë

11/10/2022 12:00

Lëvizja në një vend tjetër, gjetja e një pune dhe fillimi i një jete të re sigurisht që nuk është një nismë e thjeshtë, edhe kur bëhet fjalë për të lëvizur në vendet e afërta evropiane.

Disa vende të Bashkimit Evropian, si Lihtenshtajni dhe Vatikani, kanë disa nga rregullat më të rrepta të imigracionit në botë.

Por ndërsa vendet anembanë Evropës tani përballen me mungesa të rënda të fuqisë punëtore, të cilat kanë shkaktuar ndërprerje të mëdha muajt e fundit, shumë qeveri po kërkojnë ta bëjnë më të lehtë për punëtorët e huaj gjetjen e punësimit në BE.

Këto më poshtë janë 6 vendet të cilat e bëjnë shumë të lehtë marrjen e një vize pune:

Gjermania;

Austria;

Danimarka;

Irlanda;

Portugalia;

Finlanda;

Top Channel