Ngjarja makabre në Britani, infermierja akuzohet për vrasjen e shtatë foshnjave të porsalindura

10/10/2022 22:17

Një infermiere në Britani akuzohet për vrasjen e shtatë foshnjave dhe tentativën për vrasjen e 10 të tjerëve.

Lucy Letby, e cila kishte trajnime të specializuara për t’u kujdesur për foshnjat e  porsalindura të sëmura në Konteshën e Chester-it, dyshohet se i ka kryer vrasjet gjatë një viti ndërsa punonte atje.

Letby, nga Arran Avenue, Hereford, mohon 22 akuzat që kanë të bëjnë me 17 foshnja, sipas Sky News.

Ajo mohon vrasjen e pesë djemve dhe dy vajzave dhe tentativën për të vrarë pesë djem dhe pesë vajza të tjera midis qershorit të vitit 2015 dhe qershorit 2016.

Në seancën gjyqësore u tregua se ajo gjithashtu ishte fajtore për vrasjen edhe të foshnjave binjake.

Pasi shkalla e vdekshmërisë foshnjore pa një “rritje të konsiderueshme”, konsulentët gjetën “një emërues të përbashkët”, që ishte prania e Letby.

Gjykatës iu shfaq një grafik që përshkruante të gjithë infermierët në turn në kohën kur ndodhën incidentet dhe doli në përfundim se vetëm Letby ishte në turn kur të gjitha foshnjat ndërruan jetë.

Letby gjurmoi familjet e viktimave në Facebook

Prokuroria tha se Letby shfaqi interes të pazakontë për familjet e viktimave.

Ajo tha se nuk mbante mend ta bënte këtë, por kishte prova nga kompjuteri i saj.

Letby, i veshur me një xhaketë blu mbi një bluzë të zezë me kopsa, më herët ishte deklaruar i pafajshëm për shtatë akuza për vrasje dhe 15 akuza për tentativë vrasjeje. Ende nuk ka një dënim për të, ndërsa gjyqi vijon të martën.

Top Channel