Mësuesit që protestuan gjatë shtatorit do të paguhen, qeveria e Kosovës miraton vendimin

07/10/2022 16:37

Qeveria e Kosovës ka miratuar dhënien e pagave për mësimdhënësit që ishin në grevë.

Kjo është konfirmuar nga Sazan Ibrahimi, zyrtar për media i Asociacionit të Komunave të Kosovës

Greva në sektorin publik të Kosovës u pezullua deri në janar të vitit 2023, por sindikalistët kanë thënë se nuk heqin dorë nga kërkesat e tyre. Në grevë nga 25 gushti ishin punëtorët e administratës publike në nivel lokal dhe qendror, së bashku me punëtorët e arsimit.

Sindikalistët kërkuan nga 100 euro për punëtor, për çdo muaj deri në hyrjen në fuqi të Ligjit për paga.

Por, qeveria publikoi një pako për ndihmë për shkak të rritjes së inflacionit dhe në të u parapa 50 euro për të gjithë punëtorët e sektorit publik.

Top Channel