Ish-ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Rusi Andrew Wood , tha se mobilizimi i pjesshëm i trupave nga Vladimir Putin ishte një “gabim fatal”.

“Ka pasur shumë ndarje në Rusi për luftën, kryesisht të fshehura për shkak të represionit nga autoritetet. Por këtë herë, ka shumë më tepër diskutime rreth asaj që po ndodh dhe gabimit fatal të Putinit që mendoj se ishte shpallja e mobilizimit, i cili ishte në mënyrë kaotike, i keqbërë. Kështu që nuk mendoj se rusët mund të kthehen së shpejti për të pasur forca shtesë. me të cilat do t’u rezistonin ukrainasve. Unë mendoj se ne do të vazhdojmë ta luftojmë këtë vitin e ardhshëm,” tha Andrew Wood.

Dy javë më parë, presidenti rus urdhëroi një mobilizim të pjesshëm, i pari i Rusisë që nga Lufta e Dytë Botërore.

Ministri i Mbrojtjes Sergei Shoigu planifikoi të angazhonte 300,000 burra për të forcuar pushtimin e Ukrainës nga Moska.

Megjithatë, pas urdhrit, radhë të gjata u panë në kalimin jashtë Rusisë ndërsa njerëzit u përpoqën të iknin.

Shoigu tha të enjten mbi 200,000 njerëz janë dërguar tashmë në forcat e armatosura të Rusisë që nga urdhri.

Top Channel